Ce este Catering-ul?

Restaurant si Servicii de Catering Craiova

Cuvantul catering provine de la „cate”=substantiv cu sensul de cumparatura, aprovizionare, si ulterior de mancaruri cumparate. Verbul „to cate” = a imbraca = substantivul „caterer” = persoana care asigura provizii pentru o gospodarie sau furnizeaza alimente necesare unei sarbatori.

La ora actuala ne aflam intr-un stadiu avansat al evolutiei in care cosumatorul de alimente se detaseaza tot mai mult de producatorul industrial. Acest decalaj se datoreaza implicarii femeii in activitatile social-economice, a lipsei de timp a consumatorului contemporan si a cresterii interesului individului pentru eficienta si eficacitate. Din aceste motive in domeniul alimentatiei a aparut necesitatea dezvoltarii unei noi industrii care sa obtina produse superior prelucrate care sa vina atat in intampinarea consumatorului modern cat si a unitatilor de alimentatie care efectueaza servicii alimentare menite sa-i satisfaca consumatorului si cele mai exigente pretentii.

Astfel de preparate stau la baza meniurilor comercializate zilnic in restaurante, cantine, bufete, linii aeriene, spitale, penitenciare, gradinite, cazari etc. Din categoria acestor produse fac parte:
a) Produsele alimentare de tip „instant”
-se caracterizeaza printr-o prelucrare in asa fel condusa incat pregatirea ulterioara
realizata de consumatori sa fie rapida si simpla.
b) Produsele alimentare de tip „catering”
- semi si gata preparate pentru consum, sunt obtinute prin aplicarea unor sisteme de fabricatie adecvat concepute care sa faciliteze si sa simplifice pastrarea, distributia, comercializarea si servirea.

Aceste sisteme care contribuie la obtinerea produselor de tip „catering” se
numesc sisteme de tip „catering”.

Sistemele de tip catering se desfasoara in doua etape distincte, separate in timp
si spatiu si anume:
1. Cateringul INDUSTRIAL
- caruia ii revine sarcina de a fabrica produsele alimentare de tip catering semi si gata preparate.
2. Cateringul COMERCIAL
- ansamblul proceselor ce au loc cu aceste produse in cadrul circulatiei marfurilor de la producator spre consumatorul final.
- Cuprinde activitatile de pastrare pe timpul transportului si conservarea acestora; de asemenea el cuprinde activitatile de desfacere ca atare in cazul consumului menajer ( acel consum format din sortimente servite la domiciliu), dar si a produselor consumate in deplasare (cu mijloace auto) – de exemplu MacDrive; precum si activitati de transformare, convertire si pregatire pentru consumul colectiv realizate prin decongelare, incalzire, portionare, dezambalare si prajire.

Informaţii

Comanda minima este de 100 lei.

Distribuția comenzilor se va face între orele 08:30 și 14:00. Ultima comanda care va fi preluată va fi la ora 16:00 cu o zi înainte.

Comenzile se pot prelua
pe WhatsApp/sau la
numărul de tel

0760/261.531

Catering Craiova Comenzi WhatsApp

Catering Craiova

Ne puteți găsi și pe facebook la https://www.facebook.com/sfgcateringcraiova

Solicitarea dumneavoastra este bine venita si ne onoreaza.